Non alignment pact

Non-Alignment Pact

Non-Alignment Pact werpt met zijn moderne mix van melodieuze darkwave en ruwe post-punk een sombere blik op de tijdgeest. Onderwerpen als Koude Oorlog, nucleaire dreiging, terrorisme en een waanzinnige en geldverslindende wapenwedloop leken ver weg maar blijken actueler dan ooit. Dit vertaalt de band naar energieke songs, waarin soms depressieve wave, soms de woede en wanhoop van punk overheerst.

In 2016 verscheen het debuutalbum van de band met de opvallende naam “////” dat goed werd ontvangen door binnen- en buitenlandse media. Vooral in de Vlaamse wavescene bleef de muziek niet onopgemerkt met als gevolg optredens op de festivals Judgement Fest en De Gentse Feesten. Maar ook de Nederlandse podia werden regelmatig bespeeld, zo stond Non-Alignment Pact in 2017 in Uden in het voorprogramma van China Crisis. Sinds 2017 is ook voet op Duitse bodem een feit met optredens in Duisburg met 24 november een optreden op het Platzhirsch festival.

Non-Alignment Pact is opgericht in 2012 door Martijn Huijgen (zang, synthesizer, gitaar), Ger Hermsen (gitaar), Tjaco van Cromvoirt (drums) en Marcus Fressmann (bas). Medio 2018 heeft Tjaco van Cromvoirt de band verlaten en is de positie op drums overgenomen door ex-Dondersteen drumster Denise Siroen.

Non-Alignment Pact heeft een sterke sound. Het is duidelijk dat Non-Alignment Pact met //// een sterk debuut heeft afgeleverd.

3voor12 Gelderland (NL)

Non-Alignment Pact won de derde ronde van de Kempenerpopprijs.

Links

Alle bands

Sponsoren